طرز رفتار یک وکیل دادگستری (وقار): هر کس از وکیل دادگستری تصویری در ذهن خود دارد. وکیل را انسانی فوق العاده می شناسند متفاوت با افراد عادی در کوی و برزن او از جهات گوناگون باید برجسته باشد چون با او روبرو شدند ناگزیر براساس رفتار و گفتار بیرون درون او را میسنجند وکیل سخت باید مراقب حرکات خود باشد.
آن چنان بپوشد که از شخصیت او نکاهد و احترام همگان را به سوی خود بخواند، نه تنها هنگام حضور در مراجع قضائی لباس تنها پوششی نیست در برابر سرما و گرما، لباس ابزار دعوت به سوی خویش است.
پرچمی است که بر سر در وجود خود میآویزند تا دیگران بدانند و آگاه باشند از درون انسان لباس وسیله عرضه خویش به جامعه است پس وکیل باید سوای اعتقادات خود، آن چنان بپوشد که ناصالحان بر او طمع ،نورزند چه مرد وکالت کند چه زن .
کلام وکیل باید نشان از روان متعادل او باشد فریاد نکشد. به تندخویی و پرخاش، بیروا و بی پایه سخن نگوید از الفاظ و کلمات با متانت و آرام و شمرده بهره بگیرد. جملات را گویا و رسا به پایان برد نه بر طول سخن بیفزاید و نه از قامت سخن بکاهد که در نیابند گفته او را.
وکیل باید در رفتار و گفتار خویش حرمت انسانها را محفوظ دارد مخاطب محترم باشد یا نباشد مخاطب انسان و انسان محترم است. حفظ حرمت دیگران احترام به خویش است وکیل دو تعهد بر دوش دارد تعهدات وکالت و تعهدات انسانیت و هیچ یک به او اجازه نمیدهد خود را بی حرمت سازد و دیگران را از خود براند. پوشش ،آراسته سخن آرام و شمرده نشانه وقار است. وکیل دادگستری را با این وقار میشناسند. نتیجه آنکه وکیل دادگستری وقار خویش را حفظ کند تا شایسته وکالت باشد.