شغل قضا که ضامن اصل عدالت است * * * تضمین آن به شغل وکالت است
شغل قضا و شغل وکالت دو شغل نیست * * * کاین هر دو در یک وظیفه، ولی در دو حالت است. مرحوم صادق سرمد
شغل وکالت، کار کاملاً حرفهای است که ضرورت دارد برای آموختن دانش و علم آن، تخصص ویژهای در دانشگاه، رشته حقوق کسب کرد و تحصیلات آن را طی چند سال گذراند.
وکیل، استاد حاذقی است که در مراجع قضایی یا غیر قضایی از جانب موکل خود اجازه دارد در امور مربوطه طبق قراردادی که میان آنها بسته شده است اقدام کند و نیز در زمینه حقوقی به ایشان مشاوره و راهنمایی دهد و از حق و حقوق موکلین خود دفاع و حمایت کند.
یک وکیل خبره و موفق میتواند تاثیر مثبت و چشمگیری بر زندگی موکلین خود داشته باشد ایشان میتواند با استفاده از معلومات و دانستههای حقوقی خود در زمینه مشکلات «اجتماعی، شغلی، خانوادگی» به موکل خویش مشاوره بدهد و از حق ایشان، در دادگاه و اجتماع، دفاع و موکلین خود را از اتهاماتی که ممکن است به آنها وارد شده باشد مبرا کند.
وکلا میتوانند از مردم جامعه در بعضی از مشکلات که ممکن است در طول دوران زندگی برای هر فرد ایجاد شود، حمایت کنند. چنانچه وکلای عزیز علم تخصصی خود را با علم روانشناسی «زبان بدن» تلفیق نمایند میتوانند در زمینه کاری خویش موفقیت شایان و قابل توجهی داشته باشند.
با نگرش به اینکه در دنیای امروز، عصر حاضر که جهت پیشرفت و حل مشکلات جامعه، کسب سود و درآمد بیشتر در تمام شاخههای علمی (اقتصادی، سیاسی، پزشکی، صنعت و…) دولتمردان و مدیران خصوصاً در جوامع پیشرفته از علم روانشناسی و نیز از روانشناسان خبره در تمام عرصهها کمک گرفتهاند و موفقیتهای پی در پی داشتهاند، لذا جهت بهرهمندی و استفاده از علم روانشناسی زبان بدن وکلای گرامی میتوانند با برقراری ارتباط و دانش این علم، مهارتی موثر در شغل وکالت به دست آورند.
شخصیت جذاب چه ویژگی هایی دارد:
*
**در گذشته در نظام حقوقی ما وکلا معمولاً به تنهایی کار می کردند و کار جمعی در دفاتر حقوقی معمول نبود. امروزه هم هنوز کار در دفاتر حقوقی فراگیر نیست، اما در حال ازدیاد است.
کثرت تعداد وکلا و مشاوران حقوقی باعث شده بسیاری از آنان به استخدام در دفاتر حقوقی تن در دهند. نحوه کار معمولاً چنین است که وکیل طی قراردادی میپذیرد وکالتنامه خود را در پرونده های مختلف بگذارد و کار را اداره کند و ماهانه حقوق ثابتی بگیرد بدون اینکه به خواسته دعوا و اینکه از موکل چه میزان حق الوکاله گرفته شده، کاری داشته باشد.
به این ترتیب وکیل جوان برای دریافت ماهانه مثلاً یک میلیون تومان باید کارایی ها و آگاهی های تخصصی آتی را داشته باشد:
۱- تسلط بر امور حقوق بشر
۲- قادر باشد با جستجو در اینترنت و عنداللزوم کتابخانه های مختلف احکام مربوط به همۀ مسائل حقوقی و کیفری را در اقل مدت استخراج کند.
3-اشتباه نکند، طرف دعوا را از طرح شکایت یا دعوا نا امید و منصرف نکند، عدالت را اجرا کند و حل و فصل مسالمت آمیز دعاوی را تشویق نماید.
به این ترتیب وقتی شبانگاه به خانه اش بر می گردد و با این سؤال همسرش مواجه میشود که: «چه میگویی؟ گویا مثل یک کارگر ساختمانی کار میکنی» به او خواهد گفت: تمام روز را لایحه نوشته ام به کسانی که قرض کمرشان را شکسته کمک کرده ام به موکلینم نصیحت کرده ام که زندگی بهتری داشته باشند، با قضات بحث کرده ام که گلوله ای که باعث مرگ مقتول شده از سلاح موکل من خارج نشده است …. بنابراین تو یکی دست از سرم بردار و اجازه بده دوشی بگیرم و کپه ام را بگذارم.**
**وکیل جوان کارش را در حالی آغاز میکند که می پندارد «همه چیز» را در مورد همه چیز میداند. در پایان کارش، به علت ارتباط مستمر با قضات و مردم عادی، به این نتیجه میرسد که «هیچ چیز» در مورد «چیزی» نمیداند.**
**مرحوم دکتر شاهکار، در پایان یکی از دفاعیات درخشانش، در پاسخ موکل که میگفت «نمیدانم زحمات شما را چطور جبران کنم؟» گفته بود: «دوست عزیز این مشکل شما را فنیقی ها حدود سه هزار سال پیش با اختراع پول، حل کرده اند.»**
**زندانی بیسواد در زندان خواندن و نوشتن یاد گرفت.
دفعه بعد که دستگیر و زندانی شد به اتهام «جعل» بود!**