سید امین پیشنماز متولد ۱۳۷۵ و دانشجوی دکتری حقوق خصوصی دانشگاه شهید بهشتی تهران، در آزمون وکالت ۱۴۰۲ موفق به کسب رتبه یک آزمون در کل کشور با نمره تراز ۱۲۴۸۳ شده است.
لطفا ابتدا شرح حال مختصری از خودتان و سوابق تحصیلی و شغلیتان بفرمایید:
سید امین پیشنماز هستم متولد ۱۳۷۵ در مشهد، پس از اتمام تحصیلات دوره دبیرستان در رشته علوم و معارف اسلامی (سال ۱۳۹۳)، در کنکور علوم انسانی شرکت کردم که نتیجه آن، پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد پیوسته رشته علوم قضایی در دانشگاه علوم قضایی تهران بود.
پس از اتمام دوره کارشناسی علوم قضایی، وارد مقطع کارشناسی ارشد رشته حقوق خصوصی شدم و در نهایت در سال ۱۳۹۹ فارغالتحصیل شدم.
در همان سال، در آزمون دکتری حقوق خصوصی شرکت نمودم و پس از کسب رتبه ۳ کشور، در دوره روزانه دانشگاه شهید بهشتی پذیرفته شدم.
در این سالها، بهجهت تکالیفی که از سوی دانشگاه علوم قضایی و قوه قضاییه وجود داشت، به عنوان کارآموز قضاوت اشتغال داشتم. با این حال، بنا به دلایل مختلفی که وجود داشت، در اثنای ایام کارآموزی، از تصدی منصب قضا انصراف دادم.
چندمین بار بود که در آزمون وکالت شرکت میکردید؟
دفعه نخست بود که در این آزمون شرکت میکردم.
آیا در مدت مطالعه برای امادگی شرکت در آزمون وکالت شاغل بودید؟
بله من در زمان آزمون اشتغال داشتم و پیش از آن هم سربازی را در قالب انجام پروژه پژوهشی از طریق بنیاد نخبگان انجام میدادم.
چه مقدار زمان برای مطالعه در اختیار داشتید و چطور از این زمان استفاده می کردید؟
ابتدا قرار بود آزمون در سال ۱۴۰۱ برگزار بشود و من هم از مهر ۱۴۰۱ مطالعه را به صورت محدود شروع کردم چون زمان آزمون مشخص نبود نمیشد برنامه ریزی دقیقی انجام داد با این حال به صورت پراکنده روزانه دو تا سه ساعت سعی میکردم مطالعه کنم.
در دی ماه وقتی مشخص شد که آزمون در مرداد ۱۴۰۲ است مطالعه را متوقف کردم و به انجام امور جاری و همینطور کار بر روی رساله دکتری و پروژه سربازی پرداختم.
از اواسط اردیبهشت ۱۴۰۲ بعد از ثبتنام در آزمون، مجددا مطالعه را آغاز کردم. ابتدا روزی سه الی چهار ساعت و در یک ماه پایانی که اشتغال را محدود کردم به طور میانگین روزانه ۱۰ ساعت و بعضا بیشتر مطالعه میکردم.
با توجه به حواشی مختلفی که برای نهاد وکالت پیش آمده و نگرانیهایی که درباره آینده این حرفه برای برخی داوطلبان ایجاد شده، چطور انگیزهتان را حفظ کردید؟
به طور قطع حواشی در عملکرد داوطلبین تاثیرگذار است و ممکن است انگیزه اشخاص کم بشود. من هم از این موضوع مستثنی نبودم ولی تلاش میکردم در ماههای منتهی به آزمون فقط به خود آزمون و این مسیری که باید طی شود فکر کنم؛ صرف نظر از این که بعدش چه اتفاقی خواهد افتاد.
آینده را برای خودتان چطور میبینید؟
در خصوص آینده نمیشود پیشبینی دقیقی کرد؛ به هر حال مقررات تازه تصویب، بر بازار وکالت اثر زیادی خواهد داشت با این وضعیت به نظر انجام وکالت برای بسیاری از وکلاء و کارآموزان دشوارتر از گذشته خواهد بود.
من هم به عنوان یک داوطلب باید سعی کنم تا مهارتهای مختلف مورد نیاز برای وکالت اعم از علمی و عملی را کسب کنم تا بتوانم در این عرصه به سطحی از توفیق برسم و امیدوار باشم که در آینده اوضاع وکالت و حواشی مربوط به آن، سامان پیدا کند.