اجرای احکام یکی از مهمترین مراحل در دادرسی قضایی است؛ در صورتی که اجرای احکام به دقت و با سرعت انجام شود، باعث کاهش جرایم در جامعه و اگر اجرای احکام با خلل و کندی انجام شود، علاوه بر از بین رفتن یکی از مهمترین آثار جرم یعنی آرامش خاطر جامعه، درصد فراوانی جرم در جامعه را نیز افزایش میدهد؛ همچنین تأخیر در اجرای حکم منجر به شمول مرور زمان و منتفی شدن اجرای مجازات میشود.
از جنبه علمی، بسیاری از مسائل اجرای احکام کیفری در قوانین موضوعه صراحتاً ذکر نشده و نیاز به تفسیر و پیوند مواد قانونی با یگدیگر و احیاناً رجوع به فقه و تحلیل فقهی دارد. از حیث عملی نیز اجرای احکام اصولاً یک امر فنی و تخصصی به شمار میرود و بخش قابل توجهی از مسائل اجرای احکام مبتنی بر تجربه است.
برخلاف آرای حقوقی که تنها در صورت درخواست محکومله به مرحله اجرا وارد میشوند، اجرای آرای کیفری، چه در جرایم قابل گذشت و چه در جرایم غیر قابل گذشت نیازی به درخواست شاکی ندارند و دادگاه مکلف است رأساً رأی را با ارسال به واحد اجرای احکام کیفری به موقع اجرا گذارد.
کتاب حاضر ویرایش دوم از کتاب اجرای احکام کیفری میباشد که با توجه به نظرات ارائهشده از سوی محققین، برخی مطالب در ویرایش حاضر به کتاب اضافه و برخی نواقص موجود تکمیل و تصحیح گردید. اضافه میشود پس از انتشار ویرایش اول کتاب، برخی از مقررات جدید نیز به تصویب رسید که هرچند مفاد آنها غالباً برگرفته و هماهنگ با مطالب این کتاب میباشد، در موارد لازم در ویرایش دوم به این مقررات نیز توجه شده است
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.