کیمیا طهماسبی متولد ۱۳۷۹، دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق خصوصی دانشگاه تهران موفق به کسب رتبه ۹ با تراز ۱۱۹۸۷ شده است.
در ادامه مشروح گفت و گو با کیمیا طهماسبی در خصوص منابع آزمون، زمانبندی، نحوه مطالعه و … را خواهید خواند:
کیمیا طهماسبی هستم، متولد سال ۱۳۷۹. سال ۹۷ با کسب رتبه ۷ کنکور سراسری، در رشتهی حقوق دانشگاه تهران پذیرفته شدم. پس از اتمام دوران کارشناسی با معدل ۱۸ و ۹۵ و کسب سهمیه استعداد درخشان، شروع به مطالعه رشته حقوق خصوصی در دانشگاه تهران کردم و هماکنون دانشجوی کارشناسی ارشد هستم.
در آزمون وکالت برای اولین بار است شرکت میکنم و تجربهی شرکت در سایر آزمونهای حقوقی را هم نداشتم.
به یک کار پارهوقت به صورت دورکاری مشغول بودم که حدودا هفتهای ده ساعت وقتم را میگرفت. بعد از امتحانات ترم دوم ارشد یعنی از تیرماه سال ۱۴۰۲ شروع به مطالعه برای آزمون کردم. البته از مهرماه تا بهمن، مشغول کلاسها و امتحانات ترم سوم و همچنین نوشتن پروپزال بودم و در این بازه فرصت خیلی زیادی برای مطالعه نداشتم.
با توجه به توصیههای دوستم خانم میگل افسر و مشاورم آقای حمید شاهکرمی که هر دو از رتبه برترهای ادوار گذشته بودند، منابع ذیل را برای مطالعه انتخاب کردم:
مدنی: در دور اول برای درسنامه کتاب دکتر بیات و تست کتاب دکتر قربانی. در دور دوم جهت مرور جزوهی دکتر شعبانی را مطالعه کردم به همراه تستهای کتاب دکتر قربانی (بدون مطالعهی پاسخ تشریحی)
تجارت: درسنامه کتاب آقای رشیدینسب به همراه تست دکتر قربانی
آیین دادرسی مدنی: درسنامه و تست کتاب دکتر عمروانی
اصول فقه: کتاب خانم سمیرا محمدی و تست کتاب دکتر شبخیز
متون فقه: جزوهی آقای امید سلطانی و تست هم نزدم.
جزا: در دور اول درسنامه و تست آقای غفوری. در دور دوم کتاب دکتر کامفر را مطالعه کردم به همراه تست جزای عمومی از دکتر کامفر.
آیین دادرسی کیفری: در دور اول کتاب نکتههای دکتر خالقی به همراه تست آقای غفوری. در دور دوم برای انسجام و دستهبندی بهتر مطالب، کتاب دکتر کامفر و کتاب تست خانم عظیمزاده را مطالعه کردم.
اساسی: مطالعهی متن اصول قانون اساسی بر اساس طرح درس دکتر خدیمی و تست هم نزدم.
در همهی دروس متن قوانین را حداقل دو بار در طول سال مرور و نکات مهم را حاشیهنویسی میکردم و به نظرم مطمئنترین راه برای تسلط بر دروس مختلف، مطالعهی چندین بارهی متن قوانین است.
در ابتدای راه، از آنجایی که درسهای حقوق خصوصی حجم بیشتری داشتند حدود چند ماه فقط درسهای مدنی، دادرسی مدنی و تجارت را مطالعه کردم و بعد از اینکه این دروس را تا حدی پیش بردم از بهمن ماه درسهای جزا و دادرسی کیفری و اصول را هم به برنامه اضافه کردم. متون فقه و اساسی را هم در سه ماه مانده به آزمون مطالعه کردم.
برنامهریزی من برای مطالعه به صورت هفتگی بود؛ هر روز حداقل ۳ الی ۴ درس را در برنامه قرار میدادم. به داوطلبان نیز اکیداً توصیه میکنم که از روش یک درس خواندن در طول روز خودداری کنند چون به شدت بازدهی مطالعه را پایین میآورد.
به دلیل حجم زیاد دروس مدنی و جزا تا دوران جمعبندی آنها را هر روز مطالعه میکردم. بقیهی دروس را به صورت یک روز در میان میخواندم. بعد از اتمام هر مبحث هم، دو الی سه روز بعد تستهای آن را در برنامه قرار میدادم.
هر روز به صورت میانگین ۶ ساعت مطالعه میکردم که البته در بعضی مواقع به علت خستگی ممکن بود کمتر بشود. به هر حال آنچه برایم اهمیت داشت با تمرکز و دقت خواندن مطالب بود و کمیت مطالعه چندان مسالهی مهمی برایم نبود. همچنین در ماه چند روز را به طور کامل از درس فاصله میگرفتم. ماه پایانی را هم به جمعبندی اختصاص دادم و سوالات ادوار گذشتهی کانون را کار کردم و متن قوانین را مرور کردم.
در هنگام مطالعه، دروس جزا و دادرسی کیفری هم به دلیل تسلط کمتر و هم فرّار بودن مطالب آنها، بسیار برایم چالشبرانگیز بودند که در دور دوم مطالعه با انتخاب منابع درست و فیشبرداری و مرور زیاد مطالب، توانستم بالاترین درصدها را در این دو درس کسب کنم.
زمان آزمون نیز به دلیل اضافه شدن دروس متون فقه و اساسی، بیشتر شده است و همین باعث شد در پایان، حدود نیم ساعت وقت اضافه بیاورم و به بررسی سوالات نزده و شک دار بپردازم. به طور کلی سرجلسه به جز درس دادرسی مدنی، بقیهی دروس برایم دشواری زیادی نداشتند.
سرجلسه از همان دروس ابتدایی، متوجه سادهتر شدن سوالات نسبت به سال گذشته شدم؛ اما در عین سادگی صورت سوالها، نکتههای بسیار ظریفی در گزینهها نفهته بود که نیاز به دقت زیادی داشت و الّا داوطلب در دام طراح سوال میافتاد. اگرچه مواردی مانند وجود دو سوال کاملاً شبیه به هم، طرح سوال از مطالب حذفشده (در درس اصول فقه) و همچنین سوال اشتباه در درس جزا و طرح سوال از مباحث اختلافی از جمله انتقادات وارده به این آزمون بود.
از آنجایی که تجربه شرکت در هیچ آزمون حقوقی را نداشتم و در آزمونهای آزمایشی هم شرکت نکرده بودم، نمیدانستم با توجه به بقیهی داوطلبها چه رتبهای میتوانم کسب کنم؛ اما درصدهایم نزدیک به درصدهایی بود که در دوران جمعبندی از سوالات ادوار گذشتهی کانون کسب کرده بودم.
از آنجایی که هر داوطلبی ویژگیهای خاص خود را دارد و هیچ مسیر کاملاً مشابهی برای دو نفر وجود ندارد؛ به داوطلبین عزیز توصیه میکنم به جای پیروی صرف از ساعت مطالعه و برنامهریزی رتبههای برتر، اصول کلی را با توجه به ویژگیها و شرایط خود شخصیسازی کنند. در پایان از خانوادهام که در همهی مراحل زندگی از من حمایت کردند و مشاورم که در طول مسیر همراهم بودند، تشکر میکنم.