رتبه ۳ آزمون قضاوت ۹۶ (ویژه شوراهای حل اختلاف)
علی توحیدلو هستم؛ کارشناس حقوق، فارغالتحصیل از دانشگاه آزاد واحد شهر قدس، نماینده حقوقی و قضایی ایثارگران و رتبه سه آزمون قضاوت ویژه شوراهای حل اختلاف سال ۹۶. مختصراً مطالبی را پیرامون چگونگی مطالعه و انتخاب و معرفی منابع پیشنهادی برای آمادگی داوطلبان در آزمونهای حقوقی عرض میکنم؛
اول؛
یک خبر خوب برای داوطلبانی که قصد شرکت در آزمون های حقوقی پیش رو (وکالت مشاوران حقوقی) را دارند ولی هنوز به صورت جدی شروع به مطالعه ننمودهاند، در زمان باقیمانده (حدوداً دوماه) کسانی که تقریباً یک پایه علمی متوسطی دارند با مطالعه درست و برنامهریزی دقیق شانس قبولی خواهند داشت.
دوم؛
در مورد چگونگی مطالعه و داشتن برنامهریزی و نحوه انتخاب منابع باید در خصوص هر داوطلب به صورت فردی و خاص و با توجه به پیشینه علمی هر شخص نسخه ای پیچید اما بنده در این فرصت قصد بیان نکات کلی و عام را دارم که میتواند برای هر داوطلبی مفید باشد؛
۱- نکته مهمی که باید توجه کنید اینکه در طول مدت مطالعه و حتی تا پایان جلسه آزمون اصلی با آرامش و تمرکز و به دور از هرگونه افکار منفی به کار خود ادامه داده و وظایف خود را انجام دهید.
۲- برای انتخاب منابع آزمونی باید این نکته را در نظر داشته باشید که ما در آزمون ها باید به دنبال انتخاب منابعی باشیم که حجم کمی داشته و در عین حال کامل و جامع باشد به عنوان مثال همه ما میدانیم که در درس حقوق مدنی کتابهای مرحوم دکتر کاتوزیان همچون اموال و مالکیت،اعمال حقوقی و وقایع حقوقی و… از جمله کتابها و منابع اصلی این گرایش هستند که مطالعه آنها برای هر شخص حقوقی حتی وکلا و قضات مفید است اما به خاطر اینکه زمان برای داوطلبان از اهمیت ویژه ای برخورداربوده داوطلب باید در مدت محدودی بر همه دروس امتحانی مسلط شده و به صورت مکرر آنها را مرور کند که این امرمستلزم انتخاب منابع مختصرتری خواهد بود تا هم از لحاظ ذهنی داوطلب را دچار استرس نکند و هم از لحاظ زمانی در وقت صرفه جویی شود و در عین حال مطالبی را بیان نماید که مورد توجه طراحان سؤال قرار میگیرد.
عواملی که در موفقیت من در آزمون قضاوت تأثیرگذار بودهاند:
داشتن برنامهریزی و شرکت در آزمون های آزمایشی؛
من در طول مدت مطالعه طبق برنامه ریزی مرحله ای آزمون های آزمایشی موسسه حقوقی طرح نوین اندیشه برنامه خود را پیش بردم و در آزمونهای آزمایشی موسسه شرکت نمودم.
مطالعه طبق برنامه این فایده را دارد که شما دقیقا می دانید که چه زمانی مطالعه را شروع و در چه زمانی تمام مطالب را به اتمام می رسانید و چه زمانی را برای مرور و احیاناً برطرف کردن نقاط ضعف در اختیار دارید و همین امر ساده میتواند میزان قابل توجهی استرس و نگرانی شما را کاهش می دهد.
انتخاب منابع مختصر و مفید؛
دوستان سعی کنید برای هر درس تنها یک منبع برای مطالعه انتخاب کنید و اطراف خود را از منابع متعدد شلوغ نکنید و از تغییر منابع خودداری کنید مگر در صورت لزوم.
شاید در هر درس منابع مختلفی وجود داشته باشد که هر کدام از آنها برای آزمون مفید است اما شما باید از بین تمامی این منابع تنها یکی را انتخاب کنید حتی اگر همه این منابع از بهترین ها باشد توجه کنید که یک منبع را چندین بار خواندن،خیلی بهتر از این است که چندین منبع را فقط یکبار مطالعه کنید.
نگرش مثبت، آمادگی روحی و اعتماد به نفس؛
توصیهای که میتواند در افزایش اعتماد به نفس و قدرت یادگیری داوطلب تاثیر به سزایی داشته باشد این است که در پایان مطالعه روزانه زمانی را به استراحت ذهن و ورزش اختصاص دهید؛ ولو پیادهروی ۳۰ دقیقهای. متأسفانه اغلب داوطلبان به این نکات به ظاهر کماهمیت ولی موثر توجهی نمیکنند.
منابع پیشنهادی من به داوطلبان آزمونهای حقوقی:
حقوق مدنی: اگر در مفاهیم دچار ضعف می باشید کتاب بایسته های حقوق مدنی سرکار خانم دکتر میترا ضرابی یا جزوه دکتر محمد حسین شهبازی+ شرح جامع قانون مدنی دکتر فرهاد و دکتر شیرین بیات
آیین دادرسی مدنی: مختصر آیین دادرسی مدنی دکتر محمد مهدی توکلی
حقوق تجارت: مختصر حقوق تجارت دکتر محمد مهدی توکلی
اصول فقه: از دروس امتحانی آزمون قضاوت نیست اما برای آزمون وکالت به عنوان پیشنهاد کتاب مختصر اصول فقه دکتر محمد بخشی مفید است.
حقوق جزای عمومی و اختصاصی: مختصر حقوق جزای عمومی و مختصر حقوق جزای اختصاصی دکتر بابک فرهی
آیین دادرسی کیفری: کتاب مختصر آیین دادرسی کیفری دکتر بابک فرهی و یا کتاب نکته ها در قانون آیین دادرسی کیفری دکتر علی خالقی.