بیوگرافی :
من فهیمه راستگو متولد ۱۳۶۸ هستم . متاهل و دارای یک پسر ۱۱ ساله. بنده دکتری ریاضی دارم و حتی یک دوره پژوهشی پسا دکتری را هم گذراندم. سال ۹۹ به پیشنهاد همسرم مجددا کنکور انسانی شرکت کردم و در رشته حقوق دانشگاه پیام نور تهران واحد ری پذیرفته شدم بهمن ماه ۱۴۰۱ توانستم فارغ التحصیل شوم و در آزمون مرداد ماه شرکت کنم.
دفعه چندمی بود که در آزمون وکالت شرکت میکردید؟
همان طور که گفتم بار اولی بود که در آزمون شرکت می کردم و چون بهمن ماه ۱۴۰۱ فارغ التحصیل شدم، به صورت کلی فاصله بین ورود به رشته حقوق و آزمون برای من ۳ سال بود.
شرایط شغلی و خانوادگی شما در زمان آمادگی برای آزمون چه بود؟ آیا شاغل بودید؟ چه مقدار زمان برای مطالعه داشتید و چطور از این زمان استفاده می کردید؟
بنده متاهل هستم و یک فرزند پسر ۱۱ ساله دارم تا قبل از یکسال پیش کارهای پراکنده ای انجام می دادم مثل تدریس و البته کارهای پژوهشی هم بود که از سال قبل از آزمون کنار گذاشتم. تا قبل از خرداد ماه بخاطر مدرسه و امتحانات پسرم وقت کمتری داشتم حدود ۶ ساعت در روز ولی بعد از آن حداقل ۸ ساعت در روز را مطالعه داشتم . البته به استثنای تعطیلات چون روزهای تعطیل به خانواده اختصاص داشت و در این روزها درس نمی خواندم.
با توجه به حواشی مختلفی که برای نهاد وکالت پیش آمده و نگرانیهایی که از آینده این شغل برای برخی داوطلبان ایجاد شده، چطور انگیزهتان را حفظ کردید؟ آینده را برای خودتان چطور میبینید؟
مشوق بنده برای شروع این راه همسرم بود (ایشان قاضی دادگاه تجدیدنظر استان تهران هستند) و همیشه نظرشان بر این است که برای یک وکیل کوشا و با مسئولیت همیشه وکالت یک شغل ایده آل خواهد بود و من هم دقیقا همین عقیده را دارم. البته فعلا در اول راه هستم و امیدوارم بتوانم به اندازه کافی دانش و تجربه کسب کنم .
منابع مطالعهتان چه بود و چطور این منابع را انتخاب کردید؟(منابع رتبه 3 آزمون وکالت 1402)
چون دوران دانشجویی بنده با دوران مطالعه برای آزمون مصادف بود، سعی کردم کتب مرجع را در ابتدا برای هر درس مطالعه کنم یعنی برای تجارت کتاب های دکتر اسکینی و بعد از آن برای جمع بندی از کتاب تجارت در نظم کنونی دمرچیلی استفاده کردم و تست هم تست تجارت دکتر قربانی .
برای آیین دادرسی مدنی کتاب های دکتر عبدالله شمس و برای جمع بندی مطالب و نت برداری از کتاب آیین دادرسی در نظم کنونی آقای حیاتی و برای تست درس آیین دادرسی مدنی دکتر کمالوند استفاده کردم.
درس مدنی : برای درس مدنی قسمت قواعد عمومی قردادها کتاب های استاد کاتوزیان و استاد صفایی، عقود معین کتاب های استاد کاتوزیان و استاد شهیدی، ارث کتاب استاد امامی و برای جمع بندی تمام این موارد از کتاب آقای بیات و تست آقای دکتر قربانی استفاده کردم.
درس جزا وکیفری : برای جزا و آیین دادرسی کیفری شرح آزمونی قانون مجازات اسلامی احمد غفوری و شرح آزمونی آیین دادرسی کیفری احمد غفوری و برای تست این دروس از کتاب تست آیین دادرسی کیفری احمد غفوری و کتاب تست جزا احمد غفوری .
اصول فقه : برای اصول فقه هم از دوجلدی سمیرا محمدی و کتاب تست سمیرا محمدی استفاده کردم.
متون فقه : متن تحریرالوسیله
اساسی : نص قانون اساسی
بیشتر کتاب ها را با مشاوره افرادی که قبلا آزمون داده بودند و الان وکیل هستند انتخاب کردم بعضی را هم با آزمون و خطا بعدا انتخاب کردم.
برنامهریزیتان برای مطالعه به چه شکلی بود؟
بنده درس اصول فقه را دو تا سه ماه آخر مطالعه کردم (البته سال قبل کتاب های استاد صدری را مطالعه کرده بودم) و متون و اساسی را دو هفته قبل از آزمون مطالعه داشتم.
روش مطالعه بنده به این صورت بود که دروس به دو قسمت تقسیم شده بودند و در هر روز دو الی سه درس رو داشتم و روز بعد دو الی سه درس دیگر و روز بعد دوباره این برنامه تکرار می شد و هرروز قبل از مطالعه هر درس سعی می کردم مطالب جلسه قبل آن درس را یک مرور داشته باشم و تست کار کنم، البته بعضی روزها را هم به تست و مرور اختصاص می دادم همان طور که گفتم چون وقت زیادی نداشتم و خیلی وقت ها اتفاقات خارج از برنامه رخ می داد که نمی توانستم مطالعه داشته باشم بعضا برنامه بهم می ریخت و مرتب پیش نمی رفت ولی سعی می کردم با آرامش خودم را به برنامه برسانم و کمالگرایی را کنار بگذارم.
مورد دیگر که به من کمک کرد، چون من خیلی کندخوان هستم، نت برداری های شخصی بود به این صورت که من برای همه دروس یک قانون که یک صفحه سفید و یا حاشیه دار بود انتخاب کردم و وقتی کتابی را مطالعه می کردم نکاتی که مهم به نظرم می رسید جلوی همان مواد یادداشت می کردم و به این صورت من کتاب های شرحی را که داشتم فقط یکبار خواندم و در بارهای بعد ماده خوانی به علاوه نکات مهم یادداشت شده را داشتم که این خیلی به سرعت من کمک کرد.